پیک کاسپین | رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: برای حل مشکل تالاب انزلی می توان با عنوان زیست بوم برای این تالاب مدل اقتصادی ویژه‌ای تعریف کرد و در صورت نیاز با وضع قوانین برای کارخانه‌هایی که فاضلاب را به تالاب می ریزد، جریمه تعیین کرد.

پرینت خبر
پیک کاسپین | رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: برای حل مشکل تالاب انزلی می توان با عنوان زیست بوم برای این تالاب مدل اقتصادی ویژه‌ای تعریف کرد و در صورت نیاز با وضع قوانین برای کارخانه‌هایی که فاضلاب را به تالاب می ریزد، جریمه تعیین کرد.

سید شمس الدین حسینی پس از بازدید از چندین واحد اقتصادی در جلسه بررسی مشکلات واحدهای صنعتی، صنایع ابریشم و مباحث اقتصادی شهرستان صومعه سرا اظهار کرد: ورود فاضلاب و پساب های خانگی، صنعتی و کشاورزی به تالاب انزلی و آبهای زیر زمینی، منابع آبی استان و کشور را از بین برده و طبیعت را آلوده کرده است این کمیسیون می تواند در تامین مالی برای ساماندهی این فاضلابها کمک کند.

وی تصریح کرد: یکی از اقداماتی که می تواند در این زمینه یاری گر و موثر باشد، بهره گیری از ظرفیت بانک توسعه اسلامی است، می توانیم مانند بانک جهانی که مشکل جمع آوری فاضلاب را در برخی مناطق و استان ها حل کرد، استان گیلان نیز مانند مازندران برای اجرای پروژه فاضلاب شهری از محل تسهیلات بانک توسعه اسلامی بهره مند شود.

وی افزود : استان گیلان می تواند این امر را از وزارت اقتصاد و دارایی مطالبه کند تا از این محل بتوان بخشی از مشکل تالاب انزلی را رفع و از ورود فاضلابها به این تالاب بین المللی جلوگیری کرد در غیر اینصورت در این شرایط تامین بودجه مورد نیاز برای احیاء و راه اندازی تصفیه خانه فاضلاب شهرهای انزلی و رشت امکانپذیر نخواهد بود.

وی ادامه داد: درخصوص توسعه مناطق آزاد و احیای قانون معافیت های مالیات آن طی بازدیدهای چند روز گذشته مشکلات احصاء و دسته بندی شد؛ کمیسیون اقتصادی مجلس علاوه بر پیگیری درخصوص رفع مشکلات سرمایه گذاران و واحدهای تولیدی استان گیلان، مسائل چایکاران و برنجکاران گیلانی و پرداخت بدهی های سنواتی آنها نیز بررسی کرد.

حسینی اضافه کرد: یکی از مهمترین اقدامات برای رفع مشکل برنجکاران نوسازی کارخانجات است، متاسفانه تولید کنندگان چای و برنج در سالهای گذشته جفای بسیاری دیده اند که امسال سعی شد در ثبت سفارش واردات چای و برنج و مواردی از این دست مدیریت شود تا فشار مضاعف به تولید کننده وارد نشود.

وی افزود: همچنین با استفاده از بند الف تبصره ۱۸ باید مطالبات چایکاران و شالیکاران را پرداخت کرد.

وی با بیان اینکه با برقراری پیوند بین ظرفیت سرزمینی و مزیت‌های اقتصادی می توان به نتایج رضایت بخشی دست یافت، گفت: در خصوص رفع مشکل کارخانه ابریشم گیلان نیز در جلسه مشترک کمیسیون اقتصادی مجلس با بانک مرکزی و کمیته امداد امام خمینی(ره) این زمینه تصمیم گیری می شود و در خصوص بنگاههای اقتصادی نیمه تمام نیز این کمیسیون در موارد خاص به طور ویژه کمک خواهد کرد.