ضریب اعتماد مردم به قوه قضاییه بر دوپایه است اول آنکه عدالت را در احکام خود جاری کند و دوم آنکه مقدم بر مبارزه با فساد بیرونی با سوءاستفاده و فساد داخل قوه بهطور جدی مبارزه نماید.
این مطلب صحیح است که اکثریت قضات و همکاران قوه قضاییه دستپاک هستند اما حتی اگر اقلیتی کوچک در هرنقطه از قوه قضاییه فساد کند میتواند برچسب اتهامی به همه قوه قضاییه را تسری دهد.
فساد مسری است و اگر جلوی آن بهطور محکم و جدی گرفته نشود بیگمان توسعه آن به ساختار قوه قضاییه سرایت خواهد کرد و این راهبرد رئیس قوه قضاییه که قبلاز برخورد با فساد بیرونی قوه تلاش و برخورد با فساد درون قوه است نظر و اقدام بسیار مؤثر در جلب اعتماد عمومی است.
برخورد با دادستان خاطی یکی از شهرها نمونه بارزی از جدیت رئیس محترم قوه قضاییه درمبارزه با فساد درون قوه است اگرچه شاید لازم باشد ساختار قوه قضاییه در طرح تحول آن بهنحوی تغییر یابد که اساساً امکان فساد فراهم نشود یا بهصورت جدی همواره مقابله با همه عناصر فساد را در درون قوه قضاییه بنحوی نهادینه کند که دیگر امکان یا جرأت خطا فراهم نشود و ضریب فساد درون قوه به صفر نزدیک شود.
چنین شرایطی قوه قضاییه را راسخ و مقتدر خواهد کرد ومیتواند با هر فساد بیرونی مبارزه کند.
این نکته نیز قابلتوجه است که فساد صرفاً جنبه شخصی ندارد گاهی ممکن است سازماندهیشده از بیرون قوه قضاییه یا حتی برخی دستگاههای نزدیک به قوه قضاییه بهصورت بسیار ظریف و بهطوریکه حتی قاضی محترم متوجه نشود به پرونده درون قوه سرایت کند و یقیناً این روند نیز نیاز دقت خاص حفاظت اطلاعات قوه قضاییه و شخص ریاست محترم و مسئولین عالیرتبه قوه قضاییه را طلب مینمایند.
عزم راسخ رئیس محترم دستگاه قضاییه بر مبارزه با فساد درون قوه انصافاً ستودنی است و امیدواری برای مقابله با هرگونه فساد و ظلم و بیعدالتی بیرونی را برای مردم فراهم ساخته است.
همچنین امید بر آن است که کسانی که در رابطه با احکام صادره برای خود اسناد و مدارکی در دست دارند که ممکن است اثبات کند احکام خلاف بوده بهصورت راحتتر و با تعاملی که رئیس قوه قضاییه و مسئولین عالیرتبهی آن با مردم دارند بتوانند این مشکلات احتمالی را هم برطرف نمایندتا حقی ضایع نگردد. / موج
- نویسنده : دکتر محمودرضا امینی