وی با بیان اینکه عمده اراضی زیر کشت گل محمدی در مناطق بالادست و شیبدار دودانگه و چهاردانگه ساری واقع شدهاند، ادامه داد: برداشت گل محمدی در این منطقه از نیمه دوم اردیبهشت ماه آغاز شده و تا اواخر خرداد ماه ادامه دارد و میانگین برداشت گل محمدی در اراضی شهرستان حدود ۲ تن در هر هکتار پیشبینی میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساری در ادامه به فعالیت ۵۳ کارگاه گلابگیری در شهرستان ساری اشاره کرد و گفت: از این تعداد کارگاه، ۴۹ واحد سنتی و ۴ واحد مکانیزه فعالیت میکنند.
وی افزود: این کارگاهها با استفاده از گل محمدی تولید شده در شهرستان، اقدام به تولید گلاب، غنچه خشک و گلبرگ میکنند و محصولات تولیدی علاوه بر تأمین نیازهای محلی، به استانهای همجوار نیز عرضه می شود.
علوی با اشاره به فرآوردههای گل محمدی اضافه کرد: از این محصول، گلاب، غنچه خشک و گلبرگ به دست میآید که در صنایع غذایی، دارویی و تولید اسانس استفاده می شود و فرآوری این محصولات در کارگاههای نیمه صنعتی و واحدهای خانگی انجام میشود.
وی با تأکید بر مزایای کشت گل محمدی در منطقه، خاطرنشان ساخت: شرایط اقلیمی و خاک مناسب و مقاومت این گیاه در برابر سرمای دیررس، موجب شده تا کیفیت محصول تولیدی از نظر میزان اسانس و عطر بسیار عالی باشد و تولیدکنندگان گلاب در ساری با بهرهگیری از روشهای سنتی و مدرن، سعی در ارتقای کیفیت و کمیت محصولات خود دارند تا بتوانند سهم بیشتری از بازار را به خود اختصاص دهند.