پیک کاسپین - علی یوسفی | مدیر جهاد کشاورزی محمودآباد گفت: تاکنون عملیات خزانه گیری در هفت هکتار از شالیزارهای این شهرستان انجام شد.

پرینت خبر
پیک کاسپین – علی یوسفی | محمد هادی زاده روز یکشنبه در حاشیه شورای کشاورزی محمودآباد در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: این شهرستان دارای ۱۷ هزار و ۵۴۵ هکتار اراضی شالیزاری است که تاکنون عملیات شخم و شیار در ۱۱ هزار و ۷۵۰ هکتار آن انجام شد.

به گفته مدیر جهاد کشاورزی شهرستان محمودآباد عملیات خزانه گیری در هفت هکتار، شخم اولیه در ۱۴ هزار و ۹۹۷ هکتار و بذر پاشی نیز در یک هکتار انجام شد.

هادی‌زاده با اشاره به اینکه تاکنون ۹۰ درصد آببندان‌های این شهرستان آبگیری شده، اظهار کرد: تاکنون چهار هزار و ۵۰۰ کیلوگرم انواع بذر اصلاح و گواهی شده برنج بین کشاورزان محمودآباد توسط کارگزاران بخش کشاورزی توزیع شد.

وی خزانه گیری قبل از فروردین و در روزهای پایانی اسفندماه را پرخطر دانست و به کشاورزانی که در این ایام اقدام به خزانه گیری می‌کنند، توصیه کرد به تغییرات آب و هوایی توجه کنند و بذرپاشی پیش از موعد نیز از نظر فنی مورد تایید نیست.

بر اساس آمار جهاد کشاورزی مازندران امسال ۲۱۵هزار هکتار از زمین های استان زیر کشت برنج رفته بود و یک میلیون و ۵۳ هزار و ۸۴۴ تن برنج سفید در استان تولید شده است.

کشت برنج در مازندران به طور معمول با شخم و شیار، خزانه گیری و آب تخت کردن شالیزار از ماه اسفند آغاز می شود و به طور معمول دراواخر ماه فروردین به مرحله نشاء می رسد.

برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین می‌شود. استان مازندران تولید کننده ۷۲ نوع محصول زراعی و باغی است که در تولید ۱۵ محصول رتبه اول تا سوم را دارد.

این استان با برخورداری از تنها ۲ و نیم درصد زمین کشاورزی کشور، سالانه هفت درصد از تولیدات کشاورزی و ۱۱ درصد از ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را در اختیار دارد.